Lista ôneagraö a arendasilor statului: Culita Tarata, primul la datorii

Cei mai mari 20 de datornici la Agentia Domeniilor Statutului pentru terenuri luate in arenda, au acumulat restante de plata de peste 170 milioane de lei, unele datand chiar si de acum 10 ani, reiese din datele transmise de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Top 20 debitori

Firma TCE 3 Brazi SRL, detinuta de Culita Tarata, este de departe cel mai mare datornic, compania avand un debit total, de peste 99 milioane lei, din exploatarea terenurilor agricole ale statului.

Compania are restante de arenda care dateaza si de acum 10 ani. Instanta de judecata a hotarat ca terenul agricol din Insula Mare a Brailei, exploatat inca din 2001 de firma TCE 3 Brazi a lui Tarata, va fi concesionat prin atribuire directa unei alte societati, Agricost din Iasi, al carui actionar majoritar este Constantin Dulute, om de afaceri despre care se spune ca ar fi un apropiat al lui Tarata.

Consiliul de administratie al ADS a apropbat concesionarea terenului din Insula Mare a Brailei catre Agricost, insa in documentul facut public de agentie se mentioneaza ca fima ieseana inca nu s-a prezentat pentru incheierea contractului de concesiune.

Al doilea datornic la stat este asociatia Agricola Isagri Posta Calnau care are datorii de 17 mil.lei. O parte din contractele Asociatiei au fost reziliate, iar debitul a fost transmis la Directia de Contencios.

In top 3 datornici intra si Asociatia Toamna Bogata care are restanta de plata de peste 16 mil. lei. Contractele au fost reziliare, iar debitul transmis catre Directia Contencios, Legislatie, Executari pentru recuperare.

Agrozootehnica Vedea are o datorie de 4,8 mil. lei, iar contractul a fost incetat. Debitul a fost transmis spre recuperare.

Datoriile Agricola Dumbraveni sunt de circa 3,9 mil. lei, unul dintre contractele companiei inca functioneaza, iar unul a incetat si debitul a fost transmis spre recuperare.

Sursa foto: Rompres

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »Setari Cookie-uri