A lucrat multi ani in Londra, insa a ales sa revina in Romania, datorita oportunitatilor de afaceri pe care crede ca le ofera tara noastra. Mirela Meita, director general al Chelgate Romania, filiala locala a companiei britanice de relatii publice si public affairs cu acelasi nume, spune ca nu ar lucra in alta tara si ca Bucurestiul are un farmec incontestabil.
Mirela Meita isi incepe ziua in jurul orelor 6-7, iar la birou ajunge la ora 8, dupa ce isi lasa fiica la scoala.

"La ora la care plec de acasa se circula usor, nu fac mai mult de 10 minute pana la birou. Imi place Bucurestiul. Cu toate constructiile haotice din ultimii ani are un anumit farmec, este un oras viu si dinamic. Poate nu este la fel de dinamic ca Londra sau Paris, dar are farmecul lui incontestabil. Nu as alege sa lucrez in alt oras. Am lucrat o perioada la Londra si am ales sa revin in tara. Cred ca in Romania sunt multe oportunitati de afaceri in ciuda mediului birocratic si a coruptiei. Dar in aceeasi masura e important sa am intalniri cu oameni care dezvolta diferite afaceri in Europa pentru ca imi largesc perspectivele de afaceri", spune Mirela Meita.

Ziua la birou incepe cu un ceai verde si cu verificarea mailurilor primite in seara anterioara.

"Sunt foarte eficienta dimineata intre 8 si 9. De obicei, dupa ora 9, programul se aglomereaza: telefoane, e-mail-uri urgente, intalniri cu echipa, care vine la birou la ora 9", a precizat aceasta.

Zilnic, citeste editiile online ale Ziarului Financiar si Financial Times, si frecvent wall-street.ro si HotNews.

Intr-o zi obisnuita are de la patru intalniri, cu membrii echipei, clienti sau colaboratori externi, insa sunt si zile fara intalniri, "mai ales daca lucrurile pot fi rezolvate printr-un telefon sau e-mail".

"Incerc sa am intalniri cat mai scurte si la obiect. De exemplu, intalnirile de echipa pornesc de la premiza ca nu trebuie sa dureze mai mult de o jumatate de ora. Nu ne incadram intotdeauna, dar fata de intalnirile de trei ore din trecut este o mare diferenta", apreciaza ea.

Cand vine vorba de timp liber, sefa Chelgate prefera sa vizioneze filme si sa citeasca, dar si sa iasa in oras cu prientenii sau familia. Ii place, de asemenea, sa viziteze orase noi si galerii de arta ori de cate ori are cateva zile libere.

"Fac mult sport, alerg, merg la sala sau joc baschet de cate ori am ocazia", a spus ea.

Daca se gandeste la restaurantele care ii plac, Mirela Meita nominalizeaza Aqua, Casa di David, Uptown, La cantine de Nicolai, unde "atat mancarea, cat si serviciile sunt la nivelul oricarui restaurant bun din Europa".

Importanta social media

"Este evident ca importanta lor creste de la o zi la alta. Nu sunt prea activa in retelele sociale, dar intru zilnic in conturile mele. Sunt multe comentarii interesante postate pe Facebook si uneori au fost postate informatii inainte ca acestea sa apara in presa", a explicat ea.

Daca si-a putea lua o pauza mai lunga in fiecare zi de munca ar face activitatile de care se bucura si in timpul liber si, in plus, si-ar rezerva mai mult timp dezvoltarii unor idei pe care le are de ceva vreme, dar pe care nu a avut timp sa le puna in practica.

Chelgate Ltd UK a fost infiintata in 1988 in Londra, avand o retea de asociati in intreaga lume. Biroul din Romania a avut ca prim client Reprezentanta Comisiei Europene.

Citeste si Tot ce trebuie sa stii despre relatii publice: de la liceu la cariera de succes










Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri