GDF Suez Energy Romania a semnat doua contracte de cofinantare din fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea si dezvoltarea retelei de distributie de gaze naturale in Bucuresti si judetul Ilfov.
Primul proiect, care vizeaza modernizarea conductelor de gaze naturale cu un grad de uzura ridicat si care nu pot fi protejate catodic, are o valoare totala estimata la 94,4 milioane lei, din care asistenta financiara nerambursabila se ridica la 16,3 milioane lei, contributia companiei fiind de 81,1 milioane lei.

Proiectul va fi derulat intre 15 mai 2012 si 31 iulie 2015 si va avea ca rezultat modernizarea unei retele de distributie de 92 km in Bucuresti.

Cel de-al doilea proiect vizeaza dezvoltarea retelei de distributie in regim de medie presiune din Bucuresti si judetul Ilfov. Acesta se va derula intre 22 mai 2012 si 31 iulie 2015, potrivit GDF Suez Energy Romania. Valoarea sa este de 65,9 milioane lei, din care asistenta financiara nerambursabila insumeaza 16,4 milioane lei, iar contributia companiei este de 49,4 milioane lei.

(click pe imagine pentru a o mari)





























Cel de-al doilea proiect are drept obiectiv „cresterea capacitatii tehnice a sistemului de distributie a gazelor naturale prin extinderea retelei in regim de medie presiune cu 16 tronsoane noi din polietilena, de inalta densitate, cu o lungime de 70 km", arata compania.

GDF Suez Energy Romania a investit din 2005 si pana in prezent 353 milioane euro in modernizarea retelei de distributie, potrivit lui Eric Stab, presedinte director general al companiei de distributie de gaze naturale.

Bugetul global de investitii al Distrigaz Sud Retele pentru anul in curs este de aproximativ 175 milioane lei. Din aceasta suma, circa 135 milioane lei sunt alocate modernizarii retelei de distributie.

Pana la finele anului curent, GDF Suez Energy estimaza ca vor fi modernizati 325 km de retea.

(click pe imagine pentru a o mari)


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri