Bumbacea, E&Y: Ne asteptam la o viata fierbinte pentru tranzactii

Dupa patru ani de criza, intr-un context volatil, piata de M&A inca inregistreaza tranzactii, dar apetitul cumparatorilor este influentat de gradul de incertitudine, a declarat Cornelia Bumbacea, partener al companiei de consultanta si audit Ernst & Young Romania (E&Y), in cadrul conferintei M&A Outlook 2012, organizata de wall-street.ro.

Prezentare E&Y Cornelia Bumbacea

„E&Y ia pulsul executivilor seniori din 60 de tari. Dupa patru ani de criza, inca se mai fac tranzactii. Gradul de incertitudine isi pune amprenta asupra apetitului cumparatorilor. Ce am constatat si ce au declarat executivii este ca intentia de vanzare a crescut, insa cea de cumparare exista in anumite sectoare”, a explicat Bumbacea.

De exemplu, pe piata locala, in primele cinci luni ale anului curent, cele mai multe tranzactii au avut loc in sectorul imobiliar, al serviciilor si al retailului.

Partenerul E&Y a subliniat insa ca, privind in viitor, depresiunea dupa criza va fi cumva depasita de realitate.

„Avem multe deal-uri care sunt in asteptare, care urmeaza sa se concretizeze, insa apetitul a scazut. Ne asteptam la o viata fierbinte din punctul de vedere al tranzactiilor”, a conchis Cornelia Bumbacea.

Conferinta M&A Outlook 2012 a fost organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Ernst & Young Romania, companie de consultanta si audit, si PeliFilip, casa de avocatura.

Partea 1


Partea 2


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
PwC: Coronavirus duce la încetinirea economiei. Piața de fuziuni urcă
Setari Cookie-uri