In iunie 2007, Hornbach inaugura in Romania primul magazin, in Bucuresti si avea in plan ca pana in 2015 sa detina 10 unitati in Romania. Cum arata bilantul companiei dupa 5 ani de activitate?

Dupa 5 ani de la deschiderea primului magazin din Romania, Horbach are o retea de 4 unitati, al cincilea DIY urmand sa fie deschis in aceasta vara in Timisoara, dupa o investitie totala de 30 mil. euro.

Pe lista de orase vizate Horbach mai sunt prezente estul Bucurestiului, Iasi, Craiova, Cluj si Constanta, adica toate orasele mari din Romania. Cand vor fi insa realizate aceste investitii?Dan Badescu, directorul de extindere al companiei nu a dat un orizont clar de timp.

Initial, in 2007, Albercht Hornbach, presedintele companiei, spune ca pana in 2015 vor fi deschise 10 magazine. In 2007, insa, situatia economica era cu totul alta. Ulterior pe piata a venit criza, asa ca in 2011 compania nu a deschis niciun magazin. „Totul depinde de evolutia economica a tarii, dorim o dezvoltare sanatoasa”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, director general pe Romania (foto).

„Avem o crestere sanatoasa si nu cred ca solutia este extinderea agresiva”, mai spune Rusu.

Criza a afectat si afacerile companiei, in 2010, fata de 2009, existand spre exemplu, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice, o usoara scadere. Totusi, compania a ramas stabila si are un business solid. In 2010, compania a inregistrat afaceri de circa 300 mil. lei.

Rusu admite ca au fost scaderi de o cifra in perioada crizei, insa mentioneaza ca 2011 si inceputul lui 2012 au adus rezultate pozitive.

Pana in prezent Hornbach a investit in Romania aproape 150 mil. euro, in retea, training si constructia sediului central.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri