Aerostar investeste intr-o noua fabrica

Compania specializata in fabricarea pieselor de schimb si mentenanta aeronavelor Aerostar Bacau (ARS) a inceput constructia unei noi capacitati de productie, pentru care a programat investitii de aproape 22 milioane lei, din care 8,7 milioane lei reprezinta o finantare nerambursabila.

"Obiectivul proiectului este cresterea productivitatii Aerostar prin extinderea si diversificarea productiei, urmarind cresterea cifrei de afaceri, cresterea volumului productiei la export, cresterea productivitatii muncii cu conditia crearii sau mentinerii locurilor de munca", se arata intr-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), scrie Mediafax.

Priectul este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si se va derula pe o perioada de doi ani.

Aerostar a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri in crestere cu 20%, la 37 milioane lei, si un profit in urcare cu aproape 50%, la 4 milioane lei.

Compania are un capital social de 29,2 milioane lei, divizat in 117,1 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,25 lei.

Potrivit celor mai recente raportari, Iarom Bucuresti, fosta Centrala Nationala a Industriei Aeronautice din Romania, detine 71,09% din actiunile Aerostar, iar SIF Moldova (SIF2) are 12,45%.

Actiunile Aerostar au crescut cu 0,2% in sedinta bursiera de miercuri, la pretul de 1 leu. La aceasta cotatie, Aerostar are o capitalizare de 117,1 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri