Tribunalul Mures a decis falimentul Fortus SA

Tribunalul Specializat Mures a dispus dechiderea procedurii de faliment in forma generala a companiei Fortus SA, in ciuda faptului ca planul de reorganizare al Fortus SA a avut sustinerea a 80% dintre creditori si a administratorului judiciar, conform NNDKP.

Planul de reorganizare reactualizat, depus de administratorii judiciari Casa de Insolventa Transilvania SPRL (CITR) si Sigma IPURL a fost respins de catre instanta de judecata.

”In aceasta etapa a procedurii, vom lua masuri privind conservarea patrimoniului companiei, mentinerea integritatii acestuia, paza bunurilor aflate in proprietatea Fortus si mentinerea contractelor considerate oportune”, a declarat Vasile Godinca-Herlea, Managing Partner al Casei de Insolventa Transilvania.

Pana in prezent, lichidatorii judiciari nu au intrat in posesia minutei hotararii pronuntate de judecatorul sindic. Decizia instantei este executorie, dar fata de aceasta se poate formula recurs in termen de 7 zile de la comunicarea ei.

In procesul de reorganizare a companiei Fortus SA s-au intampinat dificultati venite din partea unor creditori. Astfel, pe tot parcursul procedurii de insolventa au fost depuse in jur de 19 cereri de recuzare a judecatorului sindic. Sedintele de solutionare ale acestora au contribuit in mod repetat la amanarea si tergiversarea procedurii. Mai mult, la termenul de judecata din 19 iunie 2012 reprezentantii salariatilor disponibilizati au votat intrarea in faliment a Fortus SA insa, din cauza cererilor de recuzare, judecatorul sindic s-a pronuntat abia pe 22 iunie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri