Alro a finalizat in 2012 investitii de 15 MIL. dolari. Afla in ce a investit

Alro Slatina (ALR) a finalizat, in primele cinci luni, investitii de 15 milioane de dolari pentru cresterea eficientei energetice a operatiunilor, consumul de energie si gaze naturale al companiei pentru prelucrarea aluminiului scazand, din 2003 pana in 2011, cu 75% pe tona, respectiv cu 80%.

"Scaderea consumului pe tona de aluminiu ne-a ajutat sa echilibram cresterea constanta a pretului energiei", a declarat intr-un comunicat directorul general al Alro, Gheorghe Dobra, scrie Mediafax.

Producatorul de aluminiu, cel mai mare consumator de electricitate din Romania, este una dintre cele zece companii care cumpara energie de la Hidroelectrica in baza unor contracte directe, la preturi sub cele de pe piata. Contractul Alro a fost anul trecut cel mai mare dintre toate acordurile directe incheiate de Hidroelectrica, avand o valoare de 322,5 milioane lei.

"Din 2005, Alro a investit aproximativ 77 milioane de dolari, intr-un program de crestere a eficientei energetice. (...) Programul de investitii pentru cresterea eficientei energetice a permis companiei sa isi creasca productia de la 240.000 de tone de aluminiu primar in 2005 la maximul de 288.000 tone de aluminiu primar atins in 2008, fara o crestere semnificativa a consumului de energie", se mai arata in comunicat.

Compania este controlata de grupul Vimetco, inregistrat in Olanda si controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitki.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri