Consortiul Shah Deniz II a anuntat ca a selectat proiectul Nabucco Vest ca optiune de livrare pe teritoriul Europei Centrale.
Propunerea Nabucco Vest, sustinuta de toti cei sase actionari, a fost prezentata de Nabucco Gas Pipeline International GmbH la data de 16 mai, 2012.

„Aceasta decizie este un important punct de referinta pentru proiectul Nabucco si un pas vital catre decizia finala privind investitia. Nabucco ofera consumatorilor de gaze libertatea de a alege si va avea o contributie semnificativa la securitatea aprovizionarii din Europa. Ne dorim o cooperare de succes cu producatorii", a declarat Reinhard Mitschek (foto), director executiv al Nabucco Gas Pipeline International GmbH.

Conducta de gaze cu diametrul de 122 cm si o lungime de 1.300 km va transporta gaze din apropierea granitei turco-bulgare prin Bulgaria, Romania si Ungaria in Austria, cu statii de preluare in fiecare tara de tranzit.

Nabucco Vest va respecta principiile pe care se bazeaza conceptul original Nabucco. Astfel, conducta de gaze va fi proiectata sub forma unei infrastructuri scalabile cu mai multe surse integrate pentru transmisia gazelor naturale.



Capacitatea va putea creste de la 10 mmc la 23 mmc pentru a face fata cererii. Proiectul este sustinut de Acordul Interguvernamental (IGA) semnat in luna iulie 2009 si de Acordurile de Sprijin al Proiectului care garanteaza un cadru legal si de reglementare care promoveaza proiectul.

Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC) a fost infiintata in 24 iunie 2004 pentru a dezvolta, a construi si a opera conducta Nabucco.

Actionarii Nabucco sunt: OMV (Austria), FGSZ (Ungaria), Transgaz (Romania), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) si RWE (Germania). Fiecare actionar detine o participatie egala de 16.67% din Nabucco Gas Pipeline International GmbH. Actionarii sunt cei responsabili de negocierea contractelor de aprovozionare cu gaze naturale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri