5 Iulie 2012

Topul judetelor din Romania dupa rata somajului la tineri



Rata somajului in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 24 ani din Romania variaza de la peste 36% in regiunea Centru la 11,9% in zona de Nord-Est, rezultand o medie pe tara de 23,7%. Afla care sunt valorile somajului in toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale tarii, potrivit datelor publicate de Eurostat pentru anul 2011.

Centrul tarii

In zona de Centru, respectiv in judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, s-a inregistrat cea mai mare rata a somajului in randul tinerilor cu varste intre 15-24 de ani, resprectiv 36,3%.

Sursa foto: Wikipedia

Regiunea Sud-Muntenia

In zona Sud-Muntenia a tarii, respectiv in judetele Prahova, Dambovita, Arges, Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Teleorman, aproape unul din trei tineri era somer, rata somajului ajungand la 32.9%.

Sursa foto: ilfov.insse.ro

Regiunea Sud-Est

In partea de Sud-Est a tarii - Vrancea, Galati, Braila, Tulcea, Buzau si Constanta, rata somajului la tineri se ridica la 30,7%.

Sursa foto: posmediu.ro

Bucuresti - Ilfov

In Regiunea Bucuresti-Ilfov rata somajului in randul tinerilor cu varste intre 15 si 24 de ani a fost de 22,2%.


Sursa foto: Wikipedia


Regiunea Nord-Vest

In aceasta zona, respectiv in judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj, rata somajului in randul tinerilor s-a ridicat la 20,9%.


Sursa foto: Wikipedia

Zona de Vest

In Regiunea de Vest, respectiv in judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis, s-a inregistrat o rata a somajului la tineri de 20,3%.


Sursa foto: Wikipedia

Regiunea Sud-Vest Oltenia

In aceasta zona, care include judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Olt si Dolj, rata somajului in randul tinerilor s-a ridicat la 19,2%.


Sursa foto: Wikipedia

Regiunea Nord-Est

In zona de dezvoltare Nord-Est - Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau si Vaslui - rata somajului la tineri a fost cea mai scazuta din tara, respectiv 11,9%.


Sursa foto: Wikipedia



Citeste si