Cererea de consultanta in management a fost marcata de o relansare in anul 2011, potrivit studiului „Piata de consultanta in management din Romania in perioada 2011-2012”, realizat de Asociatia Consultantilor in management din Romania (AMCOR). Vezi care au fost directiile de consolidare a acesteia.
„Facand o analiza comparativa intre rezultatele obtinute in studiul anterior si cele obtinute in ultimul studiu realizat putem observa ca anul 2011, similar cu 2010, a fost marcat de o relansare a cererii de consultanta in management, atat pentru sectorul privat cat si pentru sectorul public, reprezentand un an de consolidare a pietei de consultanta. In acest context, principalele directii ale pietei romanesti de consultanta, care au condus la o consolidare a acesteia au fost: facilitarea accesului firmelor la contractele finantate din fonduri publice, adaptarea firmelor de consultanta in management la diversele cerinte si necesitati ale clientilor lor, precum si raportarea la alte coordonate ale proiectelor de consultanta” a declarat Sorin Caian, presedintele AMCOR.

In ceea ce priveste piata de consultanta in anul 2012, comparativ cu anul anterior, participantii la studiu (51%) prevad o stagnare a nivelului veniturilor sau o reducere a cifrei de afaceri datorata deficientelor in incasarea onorariilor din consultanta, instabilitatii politice si economice precum si reducerii bugetelor pentru consultanta.

De asemenea, pentru anul 2012 se previzioneaza ca principalele misiuni de consultanta care vor genera cifra de afaceri sunt: consultanta strategica (55%), managementul operatiunilor (31%), la polul opus aflandu-se serviciile de management din domeniul IT (mai putin de 10% dintre participanti la studiu).

AMCOR a realizat pana in prezent patru studii cu privire la piata de consultanta in management din Romania, ilustrand evolutia pietei in perioadele 2008-2009, 2009-2010 si 2010-2011, precum si un studiu al pietei de consultanta din perspectiva organizatiilor- client, publicat in noiembrie 2011.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri