Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si bugetul national, precum si din fonduri proprii ale WKH – Dezvoltare Organizationala, se arata intr-un comunicat.

Proiectul a fost implementat in parteneriat cu firma Ascendis Consulting si s-a derulat pe o perioada de 24 de luni, avand o valoare totala de 3,26 milione de lei, din care 3,1 milioane lei din finantare nerambursabila.

In cadrul proiectului au beneficiat de servicii gratuite de informare si consiliere profesionala 656 de persoane, astfel:
• 301 persoane aflate in cautarea unui loc de munca;
• 355 de someri – someri aflati in perioada de indemnizatie sau care au iesit deja din aceasta etapa de sustinere (144 de persoane), someri peste 45 ani (79 de persoane) si someri tineri, absolventi de facultati sau de licee, dar care nu sunt integrati de piata muncii (132 de persoane).

Acestia au beneficiat de servicii suport de consiliere profesionala, de informatii privind dinamica pietei muncii, de instruire privind metode si tehnici de cautare a unui loc de munca si de servicii de mediere in munca. In cadrul proiectului, 75 de persoane au beneficiat si de servicii de formare profesionala in competente cheie de comunicare, negociere si de munca orientate catre client.

Dintre cei 656 de beneficiari, in termen de 6 luni de la participarea la program, 15,5% si-au gasit un loc de munca si au putut fi integrati pe piata muncii.

Sursa foto: freedigitalphotos.net