Obiectivul de investitie este promovat si finalizat cu finantare dintr-un imprumut de la Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare si cofinantarea Guvernului Romaniei si a beneficiarului.

"Cladirea in care functioneaza Depozitul Zonal Crucea Rosie a fost construita in anul 1860 si este inscrisa pe lista monumentelor istorice si a siturilor arheologice ale judetului Dambovita ca monument de importanta nationala. Lucrarile au avut ca obiectiv principal asigurarea structurii de rezistenta la actiuni statice, dinamice si seismice", se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Din valoarea finala a investitiei 550.918,83 de lei sunt sume din proiect, prin bugetul MDRT (imprumut BIRD si cofinantarea Guvernului Romaniei) si 600.869,14 lei din sursele Societatii Nationale de Cruce Rosie Filiala Dambovita.

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (in calitate de administrator de proiect si coordonator al lucrarilor) si beneficiarul obiectivului (Societatea Nationala de Cruce Rosie Filiala Dambovita) au realizat o investitie care se aliniaza la standardele functionale internationale si contribuie la cresterea gradului de siguranta a obiectivului in cazul producerii unor seisme majore, satisfacand cerintele de management al situatiilor de urgenta in caz de dezastru.