Prefectul de Mures a declarat intr-o conferinta de presa, ca a decis sa sesizeze Ministerul Transporturilor asupra problemelor legate de lucrarile de reabilitare a drumului national 15, pe tronsonul Targu Mures - Reghin.

Fratean a afirmat ca va reclama atat solutia tehnica pentru reabilitarea DN 15, adoptata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si de firma executanta, cat si lipsa de implicare a CNADNR, dupa ce el a sesizat-o ca sunt probleme in ceea ce priveste lucrarile, scrie Mediafax.

Fratean a spus ca CNADNR nu i-a raspuns la scrisoarea pe care i-a trimis-o la inceputul lunii iulie, in care a cerut sa se analizeze posibilitatea de modificare a proiectului tehnic privind reabilitarea sectorul DN 15 Targu Mures - Reghin si in care arata ca latimea acestuia este prea mica si exista riscul unor accidente.

"Din pacate, cu toate interventiile, de la CNADNR nu am primit niciun raspuns, drept pentru care astazi ( joi - n.r.) aparatul Institutiei Prefectului finalizeaza o scrisoare catre ministrul Transporturilor in aceasta privinta. Va fi destul de acida din punctul meu de vedere, pentru ca voi cere si rezolvarea problemei de la Brancovenesti", a spus Fratean, aratand ca este vorba de o portiune de pe DN 15, tronsonul Reghin - Toplita, unde exista alunecari de teren.

"Drumul acela e gata (reabilitat - n.r.) de un an de zile, dar iata ca acolo aproximativ un kilometru, 700 de metri - inca nu sunt solutionati. In plus, in continuare sustin ca pe Targu Mures - Reghin este o problema cu solutia tehnica adoptata de CNADR si de firma care executa lucrarea", a spus Fratean.

In 4 iulie, Prefectura Mures a anuntat ca a sesizat CNADNR, cerandu-i sa analizeze posibilitatea de modificare a proiectului tehnic privind reabilitarea sectorul de drum national DN 15 Targu Mures - Reghin, intrucat latimea acestuia este prea mica si exista riscul unor accidente.

Potrivit unui comunicat de presa transmis atunci de Prefectura Mures, institutia a sesizat CNADNR "asupra unor conditii considerate a fi neconforme la lucrarile de pe sectorul de drum national DN 15 Targu Mures - Reghin, aflat in reabilitare". Concret, latimea partii carosabile este insuficienta si prezinta risc de accidente, se arata in comunicat.

"In urma lucrarilor de reabilitare realizate in interiorul localitatilor din judetul Mures, latimea partii carosabile rezultata este de sapte metri, fiind incadrata cu borduri inalte. Pentru traficul inregistrat pe sectorul Targu Mures - Reghin aceasta latime este insuficienta si prezinta risc atat pentru autovehicule, cat si pentru pietoni", se arata in nota adresata directorului general al CNADNR de Prefectura Mures.

Prefectul judetului Mures, Alexandru Petru Fratean, a adresat conducerii CNADNR rugamintea de a analiza modificarea proiectului tehnic, pentru eliminarea problemelor semnalate, se mai arata in comunicat.