Circa 5.000 de interventii chirurgicale si peste 1.200 de nasteri au fost inregistrate in primul semestru in spitalele furnizorului de servicii medicale private MedLife.

Luand in considerare un pret mediu de 4.000 de lei per nastere, reiese ca MedLife a realizat 4,8 milioane de lei (peste 1 mil. euro) din nasteri.

„Potrivit reprezentantilor companiei, numarul interventiilor chirurgicale urmeaza sa se majoreze considerabil odata cu deschiderea primului spital privat de urgenta din Romania, lansarea acestuia fiind planificata in cursul anului viitor", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de MedLife.

Compania de servicii medicale private are in derulare un proiect privind un spital de urgenta situat in apropiere de Spitalul Floreasca.

In prezent, MedLife detine 3 maternitati (la Bucuresti, Brasov si Arad) in cadrul celor sase spitale ale sale. In afara de spitale, MedLife mai detine si 9 hiperclinici, 8 laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale generaliste, 9 centre de excelenta, precum si 6 farmacii PharmaLife.

Afaceri in crestere cu 26% in primul semestru

In primele sase luni ale anului curent, MedLife a inregistrat afaceri de 126 milioane lei (28,7 milioane euro), in crestere cu 26% fata de perioada similara din 2011, potrivit companiei.

„Cele mai mari venituri au fost generate de segmentul corporate (abonamente platite de companii pentru angajatii lor - n.r.), care a inregistrat o crestere de 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ponderea totala a acestuia in cifra de afaceri fiind de circa 30%. Segmentul corporate este urmat de segmentele de clinici si laboratoare (este vorba, in principal, de fee-for-service - n.r.) care au avut o contributie de 26%, respectiv 20% in cifra de afaceri MedLife din primele 6 luni ale acestui an", se mai arata in comunicat.

Pentru intregul an, MedLife estimeaza o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro.

Reteaua MedLife este controlata de familia Marcu, actionari minoritari fiind IFC si SGAM.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
MedLife bifeaza o noua achizitie in Moldova