Stocurile minime de carburanti, care trebuie asigurate anual, vor fi constituite in 2012 exclusiv din fondurile companiilor petroliere, statul urmand sa nu mai finanteze aceasta operatiune, informeaza Mediafax.
"In scopul degrevarii bugetului de stat de costurile aferente constituirii stocurilor minime, in anul 2012 obligatia de constituire a acestora revine exclusiv operatorilor economici in domeniu", se arata in nota de fundamentare a unei hotarari de guvern elaborata de Ministerul Economiei.

Pana in 2010, stocurile erau asigurate in proportii egale de companiile petroliere si de Guvern. Din 2010, procentajul contributiei companiilor la finantarea stocurilor a crescut de la 50% la 70%.

Romania, la fel ca toate statele din blocul comunitar, si-a asumat fata de Uniunea Europeana angajamentul de a constitui stocuri minime de titei si produse petroliere in mod etapizat, pentru o perioada de zece ani, incepand cu anul 2002. Astfel, 2012 este ultimul an in care Romania are obligatia realizarii stocurilor.

Cantitatile care trebuie stocate anual se stabilesc pe baza consumului de produse petroliere realizat in anul precedent.

Pentru acest an, Guvernul a stabilit stocul minim de carburnati si produse petroliere la 795.000 de tone, din care 567.000 tone de benzina.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri