Studentii si absolventii unei facultati cu profil economic sau financiar sunt cei mai cautati de catre angajatori, potrivit unui sondaj de opinie derulat de site-ul de recrutare BestJobs.
Astfel, 35% dintre respondenti au marturisit ca vor realiza angajari in domeniul Finante, in timp ce 29% sunt interesati de sectorul IT/Telecom. Cele mai slabe perspective de angajare se anunta in sectorul Sanatate, unde numai 7% dintre companiile participante la sondaj au anuntat ca vor recruta in perioada urmatoare.

In ceea ce priveste volumul recrutarilor, 47% dintre respondenti nu cunosc inca numarul viitorilor angajati, in timp ce aproape 30% au mentionat ca vor angaja doar pe pozitii cheie. 23% dintre respondenti sustin insa ca vor avea un volum mare de angajari.

Pentru aceste companii absolventii de facultate prezinta interesul cel mai ridicat, in proportie de 66%, urmati de cei care sau terminat doar liceul, 12%, in timp ce 55% dintre respondenti sustin ca nu conteaza pregatirea teoretica, atat timp cat viitorul angajat are experienta necesara.

In prezent, pe site-ul BestJobs sunt active peste 16.000 de locuri de munca, cele mai multe dintre acestea regasindu-se in domeniile Vanzari, IT/Telecom, Servicii, Finante si Inginerie.

"La mare cautare se afla la ora actuala persoane cu un nivel al experientei entry-level (75%) si fara experienta (63%), in timp ce pentru candidatii cu mai multi ani de experienta sunt valabile 39% dintre anunturi, iar pentru cei cu experienta in management 27% dintre acestea. De notat este faptul ca un loc de munca se poate ragasi pe mai multe nivele de experienta", potrivit BestJobs.

Referitor la studiile superioare, 52% dintre participantii la sondaj sustin ca nu este important daca angajatul a absolvit sau nu o facultate in domeniul in care vrea sa lucreze, in timp ce 100% dintre acestia afirma ca nu vor respinge candidatii ce au absolvit o universitate particulara.

Studentii au si ei mari sanse sa isi gaseasca un loc de munca in intervalul urmator

Astfel, 35% dintre respondenti sunt deschisi sa angajeze studenti sau persoane fara experienta, in timp ce 17% dintre acestia nu vor angaja decat studenti in ani terminali, iar alti 17% vor angaja persoane fara experienta doar ca stagiari sau interni.

Si pentru rasplatirea angajatilor si a eforturilor depuse de acestia, 55% dintre angajatori intentioneaza ca in viitorul apropiat sa ofere programe de training sau teambuilding.

Sondajul a fost derulat pe site-ul BestJobs in perioada iulie 2012, pe un esantion de 84 de companii.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri