Astfel, potrivit datelor site-ului de recrutare Tjobs.ro, cele mai multe job-uri disponibile pentru romani sunt in Marea Britanie, Germania si Grecia. Pe urmatoarele locuri se numara Italia, Franta si Cipru, urmate de Belgia, Suedia, Austria si SUA.

“Pe platforma online Tjobs.ro in perioada iunie-iulie, au fost disponibile 34.066 de oferte de munca, Marea Britanie fiind, in continuare, tara cu cele mai multe joburi vacante, respectiv 4.337 de posturi libere, reprezentand aproximativ 27,70 % din totalul ofertei”, se arata intr-un comunicat al Tjobs.

Cele mai multe oferte se concentreaza pe departamentele "hoteluri / turism" (3.888 pozitii vacante), reprezentand 25,09 % din oferta totala. Mai reduse sunt posturile vacante de "personal medical si sanitar" (2.398 pozitii vacante), „ingrijire batrani / asistenta sociala” (1.681 pozitii vacante), „au pair / ingrijire copii” (1.462 pozitii vacante) si „restaurant / catering” (1.082 pozitii vacante) .

Pe de alta parte, interesul romanilor se indreapta in special spre ofertele de munca din tari precum S.U.A., Canada si Finlanda. Mai mult, romanii au inceput sa caute oferte si in Brazilia, Mexic si Chile.

Platforma online Tjobs.ro insuma, la inceputul lunii august 2012, 19.000 de locuri de munca in strainatate, din 56 de domenii de activitate, cu joburi vacante, disponibile in 43 de tari diferite.

Sursa foto: freedigitalphotos.net