Afacerile FAN Courier, companie privata cu capital integral romanesc, au crescut in primele sase luni ale anului cu 9,25 % comparativ cu primul semestru din 2011, cresterea fiind raportata la cifra de afaceri exprimata in lei.
”Cifra de afaceri se inscrie in estimarile efectuate la inceputul anului si in bugetul stabilit, in ciuda climatului economic imprevizibil si a fluctuatiilor cursului valutar”, a declarat Adrian Mihai, unul din cei trei actionari ai FAN Courier.

Principalul motor de crestere a afacerilor in primele sase luni ale anului l-a constituit segmentul online, incasarile din serviciile de curierat oferite clientilor si companiilor specializate pe aceasta nisa crescand intr-un ritm mai rapid decat in anii trecuti.

FAN Courier a extins in 2012, in Bucuresti, serviciile oferite prin introducerea Express Loco 1H, serviciu care permite ca un colet sa ajunga la destinatie intr-o ora de la ridicare. Serviciile Express Loco au fost extinse din august in toate agentiile FAN Courier din tara.

Compania a lansat in august si serviciul Collect Point, care permite expedierea unui colet din magazine partenere, eliminand timpii de asteptare a unui curier si plata transportului prin SMS.

Actionarii FAN Courier sunt Felix Patrascanu si fratii Adrian si Neculai Mihai. FAN Courier expediaza cu propria flota de 1.500 masini (sistem “door to door”) plicuri si colete in tara.

Principalii jucatori de pe piata locala, estimata anul trecut la 200 mil. euro, sunt Fan Courier, UPS, DPD, TNT, DHL, Cargus, Fedex, TCE Logistica.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri