Clinica va fi amplasata in centrul Bucurestiului si „va pune la dispozitia pacientilor servicii si tratamente care completeaza tratamentele clasice alopate (bazate pe medicamente - n.r.) sau reprezinta o alternativa la acestea”, a declarat Simona Ateia (foto), directorul general al lantului de clinici Medas, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Printre serviciile oferite de clinica ce va fi deschisa in toamna aceasta se numara tratamentele naturiste, cele de acupunctura, reflexoterapie, biorezonanta si aromoterapie.

Deschiderea clinicii din toamna va fi urmata de cea a primului spital din cadrul lantului Medas. Este vorba despre un spital situat in zona Piata Victoriei, cu o capacitate de 40 de paturi.

Foarte curand vom deschide un spital destinat tratamentului chirurgical al afectiunilor urogenitale, in valoare de aproximativ 4 milioane de euro. Spitalul va avea cinci etaje, sectie de anestezie-terapie intensiva si trei sali de operatie”, a spus Ateia.

Investitia in spital era estimata, in noiembrie anul trecut, la 3 milioane de euro.

Spitalul va avea profil urologic, dar si estetic si reparator (exclusiv pentru sfera urogenitala), iar in cadrul acestuia vor lucra 100 de angajati. In prezent, salile de operatie sunt in curs de finalizare, astfel ca spitalul se va deschide pana la finele anului acesta, a adaugat Ateia.

Citeste si:

Planurile Medas de expansiune a retelei nu se opresc aici. Ateia are in vedere deschiderea, „in perioada urmatoare”, a unui alt spital, ca parte a unui plan de „punere in valoare a capitalului uman” de care dispune compania.

„Avem si alte proiecte de viitor, unele in plina derulare. Dorim sa dezvoltam centre medicale de excelenta pe specialitati si sa continuam extinderea. In paralel, vom continua consolidarea pozitiei pe piata prin investitii in angajati si in echipamente”, a precizat directorul general al Medas.

Medas a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 34,5 milioane de lei, in crestere cu 46% fata de 2010. In primul trimestru, furnizorul a inregistrat o cifra de afaceri de peste 8 milioane de lei, in concordanta cu estimarile initiale, a subliniat Ateia.

„Pana la finalul acestui an, ne propunem sa inregistram o crestere de 60% a cifrei de afaceri”, a mai spus sefa Medas.

In prezent, reteaua Medas cuprinde 7 clinici (5 in Bucuresti si 2 in Pitesti) in cadrul carora lucreaza 200 de cadre medicale.