Lantul de librarii Diverta ar putea ajunge anul acesta la o cifra de afaceri de circa 14 milioane de euro, comparativ cu 16,5 milioane de euro anul trecut, ca urmare a diminuarii numarului de magazine, a declarat Amalia Buliga, directorul general al retailerului.

Librariile Diverta au in prezent o retea de 31 de unitati, la finalul primului semestru din 2011 reteaua numarand in jur de 50 de magazine.

Managerul estimeaza ca reteaua de librarii va termina anul pe break-even (moment in care nivelul cheltuielilor este egal cu cel al veniturilor).

In primul semestru al anului, Pro Express Retail, compania care administreaza lantul Diverta, a avut o cifra de afaceri de aproximativ sapte milioane de euro, in timp ce in perioada similara din 2011 a raportat venituri in jurul a noua milioane de euro.

Cel mai recent magazin Diverta a fost deschis saptamana trecuta pe bulevardul Magheru, din Capitala, paralel cu cel detinut pana in 2010 in fostul magazin Eva.De asemenea, in apropiere se afla librariile Carturesti si Adevarul.

Noua unitate are 300 de metri patrati, iar investitia a fost de circa 50.000 de euro. Magazinul are doua etaje (parter si subsol), iar pana acum a fost amenajat parterul care are o suprafata de circa 130 de metri patrati.

“Estimam pentru primul an vanzari de aproximativ 200.000 de euro pentru suprafata de la parter si de 300.000 de euro daca deschidem si subsolul”, a afirmat Amalia Buliga.

Librariile Diverta sunt detinute de compania Pro Express Retail care este in insolventa din 2010, planul de reorganizare al companiei urmand sa fie incheiat in mai anul viitor.

Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 16,5 milioane de euro si un profit net de aproximativ 470.000 de euro. In 2010, Pro Express Retail inregistra pierderi nete de 5,6 milioane de euro si afaceri de 22 de milioane de euro.

In prezent, pentru librariile Diverta lucreaza in jur de 250 de oameni fata de aproximativ 400, inainte de intrarea in insolventa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si