Firmele care vor acorda statului consultanta pentru privatizarea companiilor Electrica Serv si Electrica Furnizare, ambele detinute de Electrica SA, vor fi selectati in 25 septembrie, respectiv 1 octombrie, informeaza Mediafax.

Electrica SA a acceptat in etapa de precalificare mai multe firme si consortii interesate sa ofere consultanta la privatizarea celor doua companii.

Pentru consultanta la privatizarea Electrica Furnizare, companie care anul trecut trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 4 miliarde de lei (926 milioane euro), au depus oferte de precalificare Erste Group AG, BRD-Groupe Societe Generale (in consortiu cu Societe Generale SA, BRD Corporate Finance si Tuca, Zbarcea si Asociatii) si Cabinetul de avocatura Oana Alexandra Jidelea (alaturi de Applied Expert SRL, Blue Terra Consulting, Accounting and Global Tax SRL si Romcapital SA).

Alte oferte au fost depuse asocierile dintre firmele KPMG Romania cu Intercapital Invest, Norton Rose cuVilau&Mitel, PwC Management Consultants cu Swiss Capital, Raiffeisen Capital&Investment cu Raiffeisen Centrobank si Unicredit Corporate&Investment Banking, prin Unicredit CAIB Securities Romania si Unicredit CAIB Romania.

Electrica Furnizare este controlata in proportie de 78% de Electrica SA, iar Fondul Proprietatea are o participatie de 22%.

Compania a fost infiintata anul trecut prin fuziunea celor trei filiale de furnizare ale Electrica SA si are 1.243 de salariati.

Compania Electrica Serv, filiala de intretinere si servicii energetice a Electrica SA, va fi privatizata alaturi de cinci subsidiare de servicii energetice, aferente regiunilor Dobrogea, Moldova, Oltenia, Banat si Muntenia.

Firmele care au depus oferte de precalificare pentru privatizarea Electrica Serv sunt Booz&Company - Italia, KPMG Romania, asocierile dintre firmele Norton Rose cu Vilau&Mitel, PwC Management Consultants cu D&B David si Baias, Raiffeisen Capital&Investment cu Raiffeisen Centrobank si consortiul format din Cabinetul de avocatura Oana Alexandra Jidelea, Applied Expert SRL, Blue Terra Consulting, Accounting and Global Tax SRL si Romcapital SA.

Electrica Serv are 3.574 de salariati, iar anul trecut a avut o cifra de afaceri de 781,6 milioane de lei (184,7 milioane euro) si pierderi de 108 milioane de lei. Cele cinci firme de servicii energetice au impreuna 2.388de angajati.

Potrivit memorandumului de politici economice si fiscale dintre Guvern si Fondul Monetar International, privatizarea Electrica Furnizare si Electrica Serv este prevazuta pentru prima parte a anului viitor.

Electrica SA, actionarul majoritar al celor doua companii, este detinuta de stat, prin Ministerul Economiei.

Sursa foto: freedigitalphotos.net.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si