Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat ca nu exista nicio decizie a Guvernului de a reduce salariile sau de a face disponibilizari la Posta Romana, transmite corespondentul Mediafax.

"Nu exista nicio decizie a Guvernului Romaniei de a reduce salariile sau de a face disponibilizari la Posta Romana. Toate discutiile incep de la aceasta tema, urmand sa vedem daca nu putem avea un dialog intre reprezentantii Postei Romane si ai sindicatului, pentru ca de trei ori se pare ca au fost invitati de directorul general, iar sindicalistii au refuzat. Cred ca se impune de urgenta o discutie cu reprezentantii Ministerului Comunicatiilor, inclusiv cu domnul ministru Dan Nica, pentru a debloca aceasta situatie", a spus Pop.

Pop a afirmat ca discutiile despre privatizarea Postei Romane sunt cele convenite cu FMI si crede ca rolul principal al Companiei Nationale Posta Romana este "de a fi eficienta".

Liviu Pop a participat, marti, la Campia Turzii, la o sedinta a Comisiei de Dialog Social a Prefecturii Cluj, in care, pe langa situatia Combinatului Mechel, s-a abordat si cea a Postei Romane, in conditiile in care postasii au pichetat, saptamana trecuta, mai multe prefecturi din tara in semn de protest fata de intentia conducerii companiei de a reduce personalul si a desfiinta unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un grup bancar important vrea sa desfiinteze 8.000 de posturi