„Exista doua trenduri majore atunci cand vine vorba despre amenajarile de gradina: foisoarele si serele. In Capitala, de exemplu, exista foarte multe cereri pentru foisoarele confectionate din lemn, care aduc in gradinile bucurestenilor o parte din atmosfera vacantelor petrecute la munte", potrivit companiei de DIY.

Comparativ cu anii anteriori, in 2012 a crescut cererea de sere si minisere deja confectionate din polypropilena sau plexiglass. Alaturi de acestea, clientii investesc si in sistemele de irigare – esentiale pentru a regla nivelul de umiditate a solului in zilele toride de vara.

„In perioada de vara, lunile iulie-august, amenajarile exterioare detin cea mai mare pondere din vanzarile inregistrate de Praktiker Romania, fiind mult mai complexe si mai solicitante decat cele interioare. Valoarea medie a cheltuielilor cu amenajarea si intretinerea gradinilor se situeaza intre 1.500 si 8.000 de lei, in functie de preferintele si hobby-urile clientilor, dar si de spatiul de care acestia dispun", spune Cornelia Gheorghe, director de achizitii la Praktiker Romania.

Citeste si:

In prezent, compania are 27 magazine Praktiker in tara si in Bucuresti. Oferta Praktiker Romania cuprinde peste 40.000 de produse, incluzand: materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, produse sanitare, mobila, electronice si electrocasnice, produse pentru gradinarit.