Tu cat esti dispus sa dai pentru amenajarea gradinii? Vezi ce bani aloca romanii

Romanii ar da intre 1.500 si 8.000 de lei pentru amenajarea gradinii lor, potrivit unor rapoarte ale Praktiker Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata locala de bricolaj (do-it-yourself).

„Exista doua trenduri majore atunci cand vine vorba despre amenajarile de gradina: foisoarele si serele. In Capitala, de exemplu, exista foarte multe cereri pentru foisoarele confectionate din lemn, care aduc in gradinile bucurestenilor o parte din atmosfera vacantelor petrecute la munte", potrivit companiei de DIY.

Comparativ cu anii anteriori, in 2012 a crescut cererea de sere si minisere deja confectionate din polypropilena sau plexiglass. Alaturi de acestea, clientii investesc si in sistemele de irigare – esentiale pentru a regla nivelul de umiditate a solului in zilele toride de vara.

„In perioada de vara, lunile iulie-august, amenajarile exterioare detin cea mai mare pondere din vanzarile inregistrate de Praktiker Romania, fiind mult mai complexe si mai solicitante decat cele interioare. Valoarea medie a cheltuielilor cu amenajarea si intretinerea gradinilor se situeaza intre 1.500 si 8.000 de lei, in functie de preferintele si hobby-urile clientilor, dar si de spatiul de care acestia dispun", spune Cornelia Gheorghe, director de achizitii la Praktiker Romania.

In prezent, compania are 27 magazine Praktiker in tara si in Bucuresti. Oferta Praktiker Romania cuprinde peste 40.000 de produse, incluzand: materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, produse sanitare, mobila, electronice si electrocasnice, produse pentru gradinarit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri