"Pentru acest an estimam o cifra de afaceri de 80 de milioane de eurio, iar pentru anul viitor mai mult, vizam atingerea a 100 de milioane de euro. Vor contribui la cresterea cifrei de afaceri contractele in derulare, dar si alte proiecte pe care le negociem in prezent. Piata constructiilor merge in continuare greu, deoarece desi sunt multi dezvoltatori care ar vrea sa inceapa proiecte se lovesc de problema finantarii", a declarat agentiei Mediafax - Sorin Greu, directorul general al Bog'Art Constructii & Ambient, parte a grupului Bog'Art, controlat de omul de afaceri Raul Doicescu.

Greu a precizat ca activitatea firmei se axeaza in mare parte pe constructia de proiecte comerciale (birouri, spatii de retail), Bog'Art fiind de asemenea implicata in constructia Catedralei Mantuirii Neamului.

"Aproape 60% din cifra de afaceri este generata de constructia de proiecte de birouri. Sunt proiecte de birouri in Bucuresti care ar putea incepe in perioada urmatoare", a aratat Greu.

Bog'Art a inceput in acest an constructia proiectelor de birouri Floreasca Park, dezvoltat de compania Portland (investitie de 70 milioane de euro) si Green Gate, apartinand grupului ceh S Group Holding (investitie de 55 milioane de euro).

Citeste si:

Totodata, compania construieste centrul comercial Auchan Giulesti si un supermarket Kaufland in Calarasi. Alte proiecte in care Bog'Art este implicata sunt constructia unei fabrici de rulmenti la Sibiu, apartinand companiei franceze SNR, si a unui hotel de cinci stele la Brasov.

Grupul Bogart, infiintat in 1991, cuprinde 10 firme care acopera toata aria de servicii si produse legate de industria constructiilor, respectiv furnizarea betonului, prefabricate din beton, confectii metalice, pereti cortina, tamplarie exterioara si interioara din aluminiu si PVC, prelucrarea lemnului, servicii de administrare a imobilelor construite.

Firma de constructii reprezinta 80% din afacerile grupului, care au totalizat anul trecut 120 de milioane de euro, potrivit lui Greu, urmand sa creasca la 130 de milioane de euro in acest an.