Renesola si-a anuntat de curand intrarea pe piata romaneasca prin preluarea Lucas Est, o firma autohtona. Lucas Est a fost infiintata pentru dezvoltarea unui proiect de parc fotovoltaic de 6 megawati (MW), situat in comuna Dumbrava, judetul Prahova, pe un teren de 14 hectare.

Firma autohtona a obtinut toate avizele, permisele si autorizatia de constructie pentru centrala electrica fotovoltaica.

“Proiectul este in prezent intr-o faza avansata de dezvoltare, gata de constructie, urmand ca in curand sa se incheie contractul de antrepriza. Cel mai probabil pana la sfarsitul acestui an centrala fotovoltaica va fi conectata la retea si va incepe sa livreze energie”, spun pentru wall-street.ro reprezentantii Wolf Theiss, firma de avocatura care a asistat tranzactia dintre Renesola si Lucas Est.

Oficialii Wolf Theiss apreciaza ca valoarea totala a investitiei Renesola in parcul fotovoltaic se va ridica la 15 milioane de euro.

Citeste si:

„Credem ca vom avea o prezenta puternica pe piata fotovoltaica din Romania”, a declarat Fernando Liu, director de analiza si planificare financiara in cadrul Renesola.

Planurile chinezilor pe piata romaneasca nu se opresc aici.

„In prezent, Wolf Theiss acorda consultanta grupului Renesola in mai multe investigatii due dilligence (verificari inainte de cumparare – n.r.) si achizitii in Romania”, arata firma de avocatura.

In Romania, piata productiei de energie electrica in panouri solare se afla la inceput. Martifer Solar Energy (Portugalia) a inaugurat de curand un parc solar de 1,5 MW in localitatea Pufesti, din judetul Vrancea. Alti investitori care au anuntat proiecte de parcuri fotovoltaice sunt Heliotech (Spania), Electrawinds (Belgia) si Renovatio (Cipru).