Modernizarea elicopterelor va include dotarea cu motoare Makila 1A1 “turboshaft”, adaugarea de carlingi de tip “glass cockpit” ce incorporeaza sisteme de avionica de ultima ora si un sistem de ultima generatie de control al zborului. Vor mai fi adaugate un sistem securizat de comunicatii, noi sisteme de protectie antiracheta si de protectie balistica pentru pasageri si pentru echipaj.

In cei zece ani de activitate, Eurocopter Romania a devenit lider mondial in furnizarea de servicii de mentenanta, revizii si reparatii capitale pentru elicoptere.

Pe langa activitatile de distributie de elicoptere noi catre clienti din Romania si din tarile invecinate, Eurocopter Romania si-a dezvoltat segmentul de servicii de mentenanta, revizii si reparatii capitale pentru elicoptere. Proiectele realizate pentru export reprezinta in prezent 80% din acest segment. Compania a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 26 milioane de euro, avand in prezent un numar de 190 de angajati.

Peste 120 de modele diferite de elicoptere (incluzand elicoptere Puma, Super Puma, Dauphin si elicoptere EC 135) au fost modernizate la fabrica de 4.500 de mp de langa Brasov, Eurocopter Romania livrand si peste 25 de elicoptere noi si la mana a doua.

Anul trecut, Eurocopter Romania a semnat un contract cu Ministerul Sanatatii pentru livrarea a sase elicoptere EC 135 pentru realizarea de misiuni medicale de urgenta, doua dintre acestea fiind deja predate catre serviciul SMURD.

Infiintat in 1992, Grupul franco-germano-spaniol Eurocopter este o divizie a EADS, lider mondial in industria aerospatiala, de aparare si servicii adiacente. Eurocopter Group are 20.000 de angajati.