"Decizia creditorilor vine sa intareasca intentia conducerii societatii si a administratorilor judiciari de a salva afacerea si de a scoate Proges din insolventa intr-un timp cat mai scurt. Cu un plan de reorganizare adecvat situatiei economice actuale, credem ca perspectivele de reorganizare ale companiei sunt foarte bune", a declarat, intr-un comunicat, Radu Lotrean, asociat fondator al Casei de Insolventa Transilvania.
Proges a intrat in insolventa in iulie 2012, ca urmare a unei serii de factori externi si interni, cum ar fi reducerea sau anularea limitelor de credit, recuperarea cu intarziere a incasarilor din piata, reducerea vanzarilor pe fondul crizei economice, dar si cresterea numarului de firme de constructii si clienti revanzatori aflati in insolventa.
Potrivit tabelului prelimiar al creantelor firma are datorii de peste 450 de milioane de lei (circa 100 milioane de euro), principalii creditori fiind UniCredit Tiriac Bank, BCR si Alpha Bank.
Creantele reale pe care creditorii le au de recuperat de la societate sunt de aproximativ 44 milioane euro. Diferenta dintre aceasta valoare si totalul creantelor inscrise in tabelul preliminar al creantelor este reprezentata de creante sub conditie ale codebitorilor care au garantat imprumuturile societatii.
"Pana in acest moment, masurile adoptate in urma graficului de optimizare a activitatii au generat rezultate bune pentru companie", se mentioneaza in comunicat.
Proges este distribuitor de materiale pentru amenajari interioare, parchet laminat, parchet masiv si stratificat, mocheta, covoare, pardoseli PVC, usi de interior, perdele, draperii si tapet. Proges are 25 de magazine si centre logistice, precum si o retea de peste 1000 de clienti revanzatori in toata tara.
Compania este detinuta de oamenii de afaceri Cristian Copacean, Sim Cristian Ovidiu si Ilonta Claudiu.
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: