Guvernul a analizat in sedinta de miercuri daca grupul metalurgic rus Mechel si-a respectat angajamentele la combinatul din Campia Turzii, iar concluzia a fost ca au fost respectate toate clauzele cuprinse in contractul de privatizare, a afirmat purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu, citat de Mediafax.

Concluziile rezulta dintr-o informare prezentata de reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.

"Conform informarii, in perioada 2003-2007, cumparatorul a respectat toate clauzele cuprinse in contractul de privatizare. Din anul 2007 pana astazi, potrivit contractului, monitorizarea postprivatizare a incetat", a spus Zaharescu.

Intrebat de jurnalisti daca Guvernul a solicitat o intalnire cu membrii conducerii Mechel si daca ia in calcul acordarea unui ajutor de urgenta pentru salariati, ca in cazul Oltchim, purtatorul de cuvant a raspuns negativ.

Grupul metalurgic rus Mechel a scos la vanzare numeroase active, inclusiv uzinele detinute in Romania, si doreste sa obtina potrivit Kommersant.ru 150 milioane de dolari pentru combinatele Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Laminorul Braila si Ductil Steel.

Grupul vrea 46 milioane dolari pentru Mechel Targoviste, 33 milioane de dolari pentru Mechel Campia Turzii, 32 milioane dolari pentru Laminorul Braila, respectiv 39 milioane dolari pentru Ductil Steel.

Mechel a scos la vanzare numeroase active pentru a-si reduce datoriile si a finanta un proiect minier, printre acestea numarandu-se companiile controlate prin firma Eastern European Steel Division SRL, care coordoneaza activitatile grupului in Romania.

Grupul este prezent in Romania din 2002 si detine Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Otelu Rosu si Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Mechel a redus in ultima perioada productia si forta de munca la Campia Turzii, din cauza cererii reduse pentru produsele combinatului. Mechel Campia Turzii a inceput, in luna iunie, disponibilizarea colectiva a 800 de angajati, in trei etape, procesul urmand sa se incheie in cursul lunii septembrie.

Astfel, la Mechel Campia Turzii ar urma sa mai ramana doar 238 din cei 1.050 de angajati.

Premierul Victor Ponta i-a cerut saptamana trecuta ministrului Economiei sa verifice rapid daca Mechel si-a respectat angajamentele la combinatul de la Campia Turzii, ministrul delegat Liviu Pop anuntand insa deja, la jumatatea lunii septembrie, ca a fost verificat contractul de privatizare, iar concluzia este ca acesta a fost respectat.

Contractul de privatizare a combinatului de la Campia Turzii a fost incheiat in 2003.

Sindicatul de la Mechel Campia Turzii i-a cerut premierului Victor Ponta, intr-o scrisoare, ca prin intermediul institutiilor statului sa monitorizeze activitatea combinatului si sa stopeze taierea si instrainarea utilajelor, pentru evitarea inchiderii acestuia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cea mai de temut drona din lume, in teste la Campia Turzii
Setari Cookie-uri