Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost eliberat conditionat din Penitenciarul Aiud

Omul de afaceri Ilie Carabulea, care ispasea in Penitenciarul Aiud o pedeapsa de un an si sase luni de inchisoare pentru dare de mita, a fost eliberat, luni, dupa ce Tribunalul Alba a respins recursul inaintat de procurorii DNA impotriva deciziei de eliberare conditionata a acestuia.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Tribunalul Alba, instanta a respins recursul inaintat de DNA Alba Iulia impotriva deciziei Judecatoriei Aiud, care admisese cererea de eliberare conditionata a omului de afaceri Ilie Carabulea, iar hotararea Tribunalului Alba este definitiva si executorie, scrie Mediafax.

Surse judiciare au declarat ca omul de afaceri Ilie Carabulea a parasit Penitenciarul Aiud imediat dupa aflarea sentintei.

Judecatoria Aiud a admis, in 5 septembrie, cererea de eliberare conditionata a omului de afaceri Ilie Carabulea, care ispasea o pedeapsa de un an si sase luni de inchisoare in cadrul Penitenciarului Aiud, insa procurorii DNA Alba Iulia au atacat cu recurs decizia.

Omul de afaceri Ilie Carabulea a demisionat, in 26 aprilie, din functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al Bancii Carpatica (BCC), dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu executare, pentru dare de mita.

El a fost judecat, in calitate de asociat si administrator al unor companii din cadrul Atlassib Holding Sibiu, pentru dare de mita si cumparare de influenta, alaturi de Sebastian Dumitru Carstea - director la Liceul Carol I din Sibiu si Mihaela Izabela Carstea, acuzati de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infractiunea de dare de mita, si de Nicolae Bota, acuzat de dare de mita.

Potrivit rechizitoriului, in septembrie 2010, Florin Apostu, la acea data sef al Parchetului Judecatoriei Sibiu, a primit de la Carabulea contravaloarea unei revizii auto in suma de 4.000 de lei pentru a-l sprijini in promovarea unui recurs in interesul legii, lasandu-l sa creada ca are influenta asupra procurorului general al Romaniei. Revizia a fost facturata intre Star Motors Sibiu si Atlassib Sibiu, ambele fiind firmele lui Carabulea.

In perioada 2006 - octombrie 2010, Apostu a folosit in mod exclusiv si consecutiv doua autoturisme marca Audi A8 si VW Passat achizitionate in baza unui contract de leasing financiar intre Atlassib Leasing IFN si Intermedia, ambele societati fiind membre ale holdingului Atlassib, condus de Ilie Carabulea. Cele doua societati au achitat, pentru Florin Apostu, TVA aferenta acestora si contravaloarea avansului auto, in conditiile in care, la nivelul anului 2010, Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu a avut in instrumentare un numar de 196 de dosare penale referitoare la activitatea firmelor lui Carabulea. In aceste dosare, Apostu a dat solutii si a verificat solutiile date de procurorii subordonati, se arata in rechizitoriu.

In cursul anilor 2006, 2007, 2008 si 2009, pentru a crea o aparenta de legalitate a utilizarii autoturismelor, Apostu a consemnat in declaratiile de avere ca le utilizeaza in baza unor contracte de leasing.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Carabulea da in judecata Patria Bank si cere 40,6 mil. lei
Setari Cookie-uri