Noul director Oltchim: In doua saptamani trebuie sa repornim instalatiile si sa platim salariile

Noul director general al Oltchim Ramnicu Valcea, Mihai Balan, a declarat, miercuri, ca va avea discutii cu bancile pentru a fi deblocate conturile combinatului, astfel incat in termen de doua saptamani sa fie repornite instalatiile si sa fie platite salariile restante.

"Stiu sigur ca maine (n.r. - joi) va fi o declaratie a domnului Victor Ponta care va arata planul de finantare a Oltchim. O sa am discutii cu bancile pentru a fi deblocate conturile ca sa platim salariile, o sa le cer un time out, iar in termen de doua saptamani trebuie sa repornim instalatiile si sa platim salariile. Trebuie sa gasesc o cale de rezolvare si sa pornim Oltchim", a spus Mihai Balan.

Noul director al Oltchim a afirmat ca trebuie recastigate pietele pierdute, intrucat prin oprirea productiei s-au pierdut contracte, scrie Mediafax.

De asemenea, Balan a precizat ca in urmatoarele sase luni nu vor fi restructurari.

"Daca reusesc sa-l aduc la zero e perfect, sunt un optimist, imi dau seama ca e o mare provocare, sunt necesare sase luni pentru repornire si readucere pe un anumit palier, nu vor fi restructurari in aceste sase luni. Ttrebuie reanalizate contractele, s-au pierdut contracte prin oprirea productiei, le vom negocia si vom recastiga pietele temporar pierdute", a mai spus Mihai Balan.

Potrivit acestuia, pretul gigacaloriei in in Ramnicu Valcea nu va creste in aceasta iarna.

"Cat priveste pretul gigacaloriei in Ramnicu Valcea, nu va fi afectat pretul caldurii, nu va creste cu 15 la suta asa cum a declarat primarul orasului, chiar daca Oltchim nu va functiona, ceea ce nu se va intampla. Oltchim va incepe sa functioneze din nou, oamenii isi vor primi banii, aceasta e misiunea mea si o voi indeplini", a declarat directorul Oltchim, Mihai Balan.

Mihai Balan, care indeplinea functia de director general al producatorului de energie electrica si termica CET Govora, a fost numit, marti, director general al Oltchim Ramnicu Valcea, decizia fiind luata in sedinta Consiliului de Administratie al combinatului.

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi incheiat, intrucat Dan Diaconescu, care si-a adjudecat pachetul majoritar de actiuni detinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri, termenul pentru semnarea contractul expirand luni, anunta ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

Dan Diaconescu a castigat in urma cu aproape doua saptamani licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Chitoiu a adaugat ca acordul de privatizare nu a fost incheiat pentru ca nu a fost selectat niciun castigator pentru pachetul de actiuni, dar nici pentru creantele detinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si Electrica la Oltchim, in valoare cumulata de 400 milioane de euro.

Marti seara, premierul Victor Ponta anunta ca Guvernul va solicita Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europene (CE) permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim sa fie derulata prin negociere cu un investitor strategic si nu prin licitatie deschisa la care sa vina oricine.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri