„Comitetul Politic si-a reiterat sprijinul deplin si incontestabil pentru proiectul Nabucco. De asemenea, Comitetul a confirmat ca actualul cadru legal si de reglementare pentru proiectul Nabucco este aplicabil conform Acordului InterGuvernamental (InterGovernmental Agreement - IGA), Acordului de Sprijin al Proiectului (Project Support Agreement - PSA) existente precum si pentru proiectul cu punct de plecare la granita bulgara", potrivit unui comunicat de presa transmis de reprezentantii proiectului Nabucco.

Comitetul Politic s-a reunit la Ministerul Energiei din Austria, cu participarea Comisarului European pentru Energie, Gunther Oettinger, a Primului Ministru al Bulgariei, Boyko Borisov, precum si a ministrilor responsabili de portofoliile energiei din Bulgaria, Ungaria, Romania si Turcia.

„Acest angajament este un factor crucial care face ca Nabucco sa fie cel mai avansat proiect de conducta din Coridorul Sudic, foarte atractiv pentru participantii la piata din toata Europa si din Turcia, pentru furnizorii de gaze, pentru investitori si sponsori", a declarat Reinhard Mitschek (foto), directorul executiv al Nabucco Gas Pipeline International GmbH.