Reprezentantii guvernamentali din tarilor de tranzit ale Nabucco, reuniti in Comitetul Politic Nabucco, au confirmat sprijinul politic pentru realizarea conductei de gaze si pentru Acordul Interguvernamental existent.

„Comitetul Politic si-a reiterat sprijinul deplin si incontestabil pentru proiectul Nabucco. De asemenea, Comitetul a confirmat ca actualul cadru legal si de reglementare pentru proiectul Nabucco este aplicabil conform Acordului InterGuvernamental (InterGovernmental Agreement - IGA), Acordului de Sprijin al Proiectului (Project Support Agreement - PSA) existente precum si pentru proiectul cu punct de plecare la granita bulgara", potrivit unui comunicat de presa transmis de reprezentantii proiectului Nabucco.

Comitetul Politic s-a reunit la Ministerul Energiei din Austria, cu participarea Comisarului European pentru Energie, Gunther Oettinger, a Primului Ministru al Bulgariei, Boyko Borisov, precum si a ministrilor responsabili de portofoliile energiei din Bulgaria, Ungaria, Romania si Turcia.

„Acest angajament este un factor crucial care face ca Nabucco sa fie cel mai avansat proiect de conducta din Coridorul Sudic, foarte atractiv pentru participantii la piata din toata Europa si din Turcia, pentru furnizorii de gaze, pentru investitori si sponsori", a declarat Reinhard Mitschek (foto), directorul executiv al Nabucco Gas Pipeline International GmbH.Nabucco Pipeline International GmbH (NIC) a fost infiintata in 2004 pentru a dezvolta, construi si a opera conducta Nabucco. NIC este detinuta de actionarii Nabucco - OMV (Austria), FGSZ (Ungaria), Transgaz (Romania), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) si RWE (Germania). Actionarii sunt responsabili de negocierea contractelor de aprovizionare cu gaze naturale.

Nabucco reprezinta un proiect de conexiune de gaze naturale din Regiunea Caspica si Orientul Mijlociu catre peste 500 de milioane de potentiali clienti din Europa.

„Consortiul Nabucco continua sa colaboreze indeaproape cu consortiul Shah Deniz II si Conducta de Gaze Trans-Anatoliana (Trans-Anatolian Gas Pipeline - TANAP) si isi mentine convingerea ca ofera cea mai buna solutie de a atrage noi surse de aprovizionare si de a le transporta catre marile piete europene de consum", se mai arata in comunicat.De la dreapta: Pál Kovács, Ministru de Stat pentru Schimbari Climatice si Energie, Ungaria, Natig Aliyev, Ministru al Energiei, Azerbaidjan, Gerhard Roiss, CEO OMV, Günther Oettinger, Comisar European pentru Energie, Reinhold Mitterlehner, Ministru al Economiei, Familiei si Tineretului, Austria, Boyko Borisov, Prim-Ministru al Bulgariei, Hans-Peter Floren, Presedinte al Comitetului Director Nabucco, Delian Dobrev, Ministrul Economiei, Energiei si Turismului, Bulgaria, Mihai Alexandru Voicu, Ministru Delegat pentru Mediul de Afaceri, Romania, Sefa Sadik Aytekin, Subsecretar de Stat Adjunct, Turcia. Copyright foto: Alek Kawka/ Nabucco Gas Pipeline International GmbH.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri F