AdePlast, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata materialelor pentru constructii a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de aproximativ 140 milioane de lei, in crestere cu aproape 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
“Ne aflam in grafic cu tinta de crestere pe care ne-am proiectat-o la inceputul anului, care a fost de 25 de procente. Profitul companiei s-a dublat de la 5,2 milioane lei, cat inregistram in 2011, la 10,9 milioane lei in aceasta luna. Cresterile se datoreaza diversificarii grupelor de produse ale AdePlast si in special productiei de polistiren. In primul nostru an de activitate au iesit pe poarta fabricii de la Ploiesti 250.000 de metri cubi”, a declarat Marcel Barbut (foto), proprietarul AdePlast.

Pana la sfarsitul anului compania are bugetate investitii totale de aproximativ 17 milioane de euro, din care 1 milion reprezinta campaniile de publicitate.

“Cea mai mare parte a banilor merg catre dezvoltarea platformei industriale de la Roman. Acolo vom incepe productia de mortare in primavara si nu excludem demararea constructiei la o noua fabrica de polistiren care sa deserveasca zona Moldovei. Pana la sfarsitul anului vom inaugura o linie de polistiren grafitat in hala noua de la Ploiesti si vom incepe montarea liniei de productie de polistiren la Oradea”, precizeaza Marcel Barbut.

Prin instalarea noilor linii, AdePlast ajunge la o capacitate 1.100.000 metri cubi de polistiren anual, compania devenind practic cel mai mare producator national de polistiren, din punct de vedere al capacitatii de productie si al acoperirii nationale.

In ceea ce priveste investitiile noi, compania AdePlast si-a mai bugetat dezvoltarea unei fabrici de vopsea si tencuieli la Ploiesti in valoare de 6 milioane de euro, in acest moment constructia halei fiind deja terminata.
La nivel de business, AdePlast estimeaza ca va inregistra o crestere totala a business-ului de 25% in acest an de la 143 milioane de lei in 2011 la 178 milioane lei.

Principalii concurenti ai AdePlast pe piata locala sunt Henkel, Baumit, Duraziv sau Baumix (adezivi) si Arcon, Austrotherm sau Issospor (polistiren).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri