Constructia centrului de prelucrare a otelului de la Giurgiu a fost inceputa in anul 2010 si a fost finantata in proportie de 25% prin intermediul Fondului pentru Dezvoltare Europeana Regionala (FDER) si de Guvernul Romaniei prin Programul Operational Sectorial pentru Cresterea Competitivitatii Economice, restul investitiei de 75% fiind asigurat de grupul voestalpine.

Initial, austriecii au achizitionat terenul din Giurgiu in anul 2007, insa din cauza mai multor factori care tiuneau in special de climatul economic nefavorabil au decis amanarea demararii lucrarilor cu trei ani.

Noua facilitate, in care se vor prelucra oteluri de diferite forme, se intinde pe o suprafata totala de 9.500 mp, terenul achizitionat de austrieci fiind intins pe circa 4 hectare.

Fabrica dispune de o linie de taiere longitudinala conectata la o linie de ambalare a fasiilor din otel, dar si o linie de taiere transversala multipla pentru furnizarea de tabla, avand o capacitate anuala de productie ce se poate ridica si la 130.000 tone de tabla din otel procesat.

“Ne propunem ca pana in 2016 sa reusim sa ajungem la o productie anuala de 130.000 de tone de table din otel procesat, iar in functie de evolutia si dezvoltarea pietei sa putem chiar dubla capacitatea”, sustin reprezentantii grupului austriac prezent pe piata locala.