Mechel a reluat productia la combinatul Ductil Steel Otelu Rosu

Grupul siderurgic rus Mechel a reluat productia de otel la combinatul Ductil Steel Otelu Rosu, una dintre cele cinci unitati metalurgice pe care le detine in Romania, relateaza Mediafax.

"Productia de otel este reluata si va continua in regim normal, conform planurilor de incarcare a capacitatilor uzinelor romanesti ale Mechel", se arata intr-un comunicat al companiei.

Fabrica a fost oprita la inceputul lunii octombrie pentru finalizarea unor lucrari de modernizare, proces initiat in 2010.

Mechel are activitati in sectoarele minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica. Grupul reuneste producatori de carbune, concentrat de minereu, nichel, otel, produse laminate, energie electrica si termica.

Grupul rus a intrat in 2002 pe piata romaneasca, detinand, pe langa combinatul Ductil Steel Otelu Rosu, uzinele Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau si Laminorul Braila.

Mechel a anuntat in septembrie ca a scos la vanzare numeroase active, inclusiv din Romania. Grupul rus a inregistrat o pierdere de 605 milioane de dolari in primul semestru, fata de un profit de 501 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, in contextul deteriorarii pietelor pentru produsele diviziilor de otel si minerit si impactului cursului de schimb.

Publicatia rusa Kommersant anunta in luna septembrieca Mechel a scos la vanzare patru dintre cele cinci combinate metalurgice din Romania, respectiv Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Laminorul Braila si Ductil Steel, pentru 150 milioane dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri