Declinul vanzarilor calculate in lei a fost de 2,9%, se arata intr-un raport al grupului Praktiker. Retailerul opera la sfarsitul lunii septembrie 27 de magazine in Romania, la fel ca in iunie.

In termeni comparabili, Praktiker Romania a inregistrat o scadere de 8,1% in euro si de 2,7% in lei.

In trimestrul al treilea, vanzarile au scazut cu 5,2%, la 45 milioane de euro, insa calculate in lei au avansat cu 0,4%. In termeni comparabili, scaderea a fost de 5% pe euro, iar avansul pe lei de 0,8%.

Citeste si:

"In Romania s-a obtinut un plus mic al vanzarilor in lei pentru prima data intr-o perioada lunga", se arata intr-un comunicat al grupului.

La nivel de grup, vanzarile au scazut cu 6,5% in primele noua luni, de la 2,47 miliarde de euro la 2,31 miliarde de euro, in timp ce in trimestrul al treilea declinul a fost mai puternic, de 10,2%, de la 844,4 milioane de euro la 758 milioane de euro.

Pierderile calculate inainte de dobanzi, taxe si amortizare (EBITA) s-au redus de la 153,6 milioane de euro in primele noua luni ale anului trecut la 88 de milioane de euro. In trimestrul al treilea, pierderea EBITA a urcat de la 10,1 milioane de euro anul trecut la 17,3 milioane de euro.