Remus Vulpescu a fost numit in Consiliul de Administratie al Rompetrol Rafinare

Fostul sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) Remus Vulpescu si Marian Iulian Butnaru, director in Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), au fost numiti in Consiliul de Administratie al companiei Rompetrol Rafinare (RRC), la propunerea Ministerului Economiei, informeaza Mediafax.

Posturile erau vacante de mai multe luni.

Alaturi de cei doi, a fost numit in CA si Azamat Zangulov, care il inlocuieste pe Ierzan Orinbassarov, potrivit unui comunicat al Rompetrol Rafinare transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Vulpescu, in prezent consiler al ministrului Economiei, si Butnaru reprezinta Ministerul Economiei si in CA al producatorului de electricitate Hidroelectrica, aflat in insolventa.

Butnaru a fost in perioada 2005-2007 director adjunct in cadrul ANV. In prezent el ocupa pozitia de sef al Directiei de supraveghere a produse accizate si tranzite in aceeasi institutie.

Rompetrol Rafinare este controlata de grupul Rompetrol, detinut de KazMunaiGaz din Kazahstan.

The Rompetrol Group, inregistrat in Olanda, controleaza 43,74% din capitalul Rompetrol Rafinare, iar Ministerul Economiei detine 44,69% din actiuni. Un pachet 11,56% apartine cumulat mai multor actionari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri