Ce investitii si-au bugetat turcii de la Rulmenti Barlad si ce planuri au in urmatorii 10 ani

Rulmenti Barlad va investi, in urmatorii zece ani, 250 de milioane de dolari, printre proiectele de dezvoltare numarandu-se deschiderea de fabrici de rulmenti in India, China si Rusia, si spera sa vanda in 2023 produse de circa un miliard de dolari, acoperind 1% din piata mondiala de profil, transmite Mediafax.

Astfel, compania va finaliza anul viitor fabrica din India, in urma unei investitii de 10 milioane de dolari. Cu 100 de angajati intr-o prima faza, unitatea va ajunge la 500 de salariati, cu o investitie de 35 milioane dolari in urmatorii cinci ani.

Rulmenti Barlad vrea sa incheie, de asemenea, un parteneriat cu o firma din China, pentru deschiderea unei fabrici de rulmenti in care sa vina standardul de proiectare si managementul calitatii.

Alte proiecte se refera la lansarea unei unitati de productie in Rusia, in prezent compania prospectand piata, si modernizarea unitatii din Barlad.

Rulmenti Barlad face parte din holdingul turc Kombassan, prin URB Group, care detine fabrici la Barlad, unde lucreaza peste 2.300 de salariati, Turcia si Ungaria, fiecare cu 100 de salariati.

Compania din judetul Vaslui si-a propus o crestere a productiei de cinci ori in urmatorii 10 ani, astfel incat in 2023 sa ajunga la o productie de rulmenti de un miliard de dolari, de la 200 de milioane de dolari in prezent.

"Detinem 0,17% din productia mondiala de rulmenti si suntem una din primele sapte marci cunoscute la nivel international. Ne propunem ca in urmatorii 10 ani sa ajungem la o productie anuala de un miliard de dolari, tinta noastra fiind de 1% din piata mondiala de rulmenti", a declarat, joi, directorul de dezvoltare al URB GroupRulmenti, Esin Ugurtay.

In cei 12 ani de la preluarea de catre Kombassan investitiile au totalizat 120 de milioane de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri