Firmele ar putea fi obligate sa aiba bodyguarzi

Un text legislativ supus spre dezbatere publica de catre Ministerul Administratiei si Internelor va initia „o noua forma de taxa care va apasa pe bugetul firmelor privare“, arata intr-un comunicat presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS), Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului. Concret, statul ar vrea ca fiecare firma sa fie pazita de un bodyguard, scrie Adevarul.

Este vorba despre elaborarea analizelor de risc la securitatea fizica a unitatilor ce fac obiectul Legii nr. 333/2003, prevedere care „va obliga o gama foarte larga de companii sa plateasca experti in evaluare si sa cheltuiasca sume importante de bani in vederea respectarii noilor instructiuni“, arata liderul FPTS. Mai mult, in urma acestei evaluari de risc, „toate firmele private, de la pensiuni la buticuri, se pot trezi cu obligatia de a contracta servicii de paza si protectie, ceea ce inseamna costuri suplimentare, nejustificate in multe dintre cazuri“.

In opinia lui Dan Matei Agathon, aceste servicii „ar trebui sa ramana la latitudinea companiei, nu sa fie obligatorii prin lege“.

Citeste aici articolul integral.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri