ArcelorMittal, reevaluata la "junk" de catre Moody's

Moody's a coborat ratingurile de credit ale ArcelorMittal la "Ba1", in categoria activelor cu caracter speculativ, decizia afectand obligatiuni si datorii in valoare totala de 24 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Perspectiva ratingurilor ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, a fost mentinuta la "negativa".
Reducerea ratingului unei companii sau tari poate conduce la cresterea costurilor de finantare, scrie Mediafax.

"Retrogradarae reflecta deteriorarea pietelor mondiale ale otelului in ultimele sase luni, ale carei efecte sunt subliniate de performantele ArcelorMittal din trimestrul al treilea al acestui an, cel mai slab pentru companie de la jumatatea anului 2009", se arata in comunicatul Moody's.

Volumul livrarilor de otel a scazut cu 8,3% fata de trimestrul anterior, iar compania a inregistrat pierderi operationale si cresterea datoriei brute, noteaza Moody's.

ArcelorMittal are activitati de siderurgie si minerit in 60 de tari, cu aproximativ 260.000 de angajati.

In Romania, grupul detine doua combinate siderurgice, la Galati si Hunedoara, doua fabrici de tevi, la Iasi si Roman, operatorul portuar Romportmet Galati si divizia locala a ArcelorMittal Construction.

Totodata, ArcelorMittal Romania este unul dintre actionarii companiei mixte care ar trebui sa construiasca reactoarele 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri