Uleiul de palmier este unul dintre principalele ingrediente din Nutella, produs din care se consuma anual peste 235.000 de tone, doar in Franta fiind vandute aproximativ 100 de milioane de borcane.

In acest context, taxa guvernului francez a creat zarva in intreaga lume. Pe de o parte guvernul francez considera ca uleiul de palmier afecteaza mediul inconjurator si poate crea probleme de greutate consumatorilor, iar pe de alta parte, potrivit The Guardian, producatorii de ulei de palmier din Malaezia si-au exprimat ingrijorarea cu privire la amendamentul francezilor, argumentand ca nutritionisti au ajuns la concluzia ca ingredientul nu contine grasimi periculoare si are vitamine.

Intre timp, Ferrero, producatorul Nutella, a anuntat ca nu va schimba reteta, chiar daca taxa va fi aprobata, mentionand ca impactul in pret nu va fi mare.

Citeste si:

In prezent, uleiul de palmier este taxat cu circa 100 de euro pe tona metrica in Franta, daca taxele vor creste, atunci se va plati 400 de euro pe tona metrica.

Guvernul francez a crescut deja taxele pentru bauturile cu indulcitori si mai exista o propunere de crestere a taxelor pentru bere.