Veniturile au scazut in primele noua luni ale anului cu aproape 18%, la 32,2 milioane de lei, in timp ce cheltuielile au fost reduse cu 5%, la 35,8 milioane lei.

In intervalul similar din 2011, Intercontinental a consemnat venituri de 39,2 milioane lei si cheltuieli de 37,9 milioane lei, potrivit unui raport transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti.

Cifra de afaceri s-a diminuat in primul semestru cu aproape 15%, la 29,9 milioane de lei, de la 35,1 milioane de lei.

"Piata hoteliera a fost unul din sectoarele cele mai afectate de criza economica mondiala, hotelierii fiind nevoiti sa diminueze tarifele pentru a-si asigura un grad de ocupare rezonabil a spatiilor de cazare, a scazut atat fluxul de turisti straini de afaceri, cat si sumele cheltuite de acestia pentru servicii hoteliere", se precizeaza in raport.

Pentru acest an, conducerea companiei estimeaza un profitul de peste 1,5 milioane lei, in crestere cu 22% fata de 2011, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat la sfarsitul lunii aprilie de actionari.

Cel mai mare actionar al Intercontinental este Mountbay Limited, un off-shore din Cipru, care controleaza 32,9% din actiuni. Firma este asociata cu The Nova Group Investments Romania la firma Zeta SPV Development Bucuresti, unde administrator este Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu.

Mountbay a cumparat in luna aprilie a anului trecut 32,9% din titlurile Intercontinental, in aceeasi zi in care Adamescu si-a majorat participatia si RHIC Holding a iesit din actionariat.

Dan Adamescu controleaza indirect 32,03% din actiunile Intercontinental. Prin firma de asigurari Astra are 16,32% din actiuni, iar prin The Nova Group Investments inca 15,71%.

Firma Lido detine 11,89% din actiunile Intercontinental, potrivit celor mai recente raportari.

Titlurile Intercontinental au fost tranzactionate marti la pretul de 0,0766 lei pe actiune, cu 4,25% sub referinta. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a Intercontinental este de 63,8 milioane de lei.