Arman Kairdenov, vicepresedinte al Grupului Rompetrol (productie, servicii industriale si upstream) si director general al Rompetrol Rafinare (rafinariile Petromidia Navodari si Vega Ploiesti), a fost numit, incepand cu 22 noiembrie, in functia de director general al rafinariei Atyrau (Kazakhstan), parte a Grupului KazMunayGas (KMG).
Aceasta decizie se inscrie in strategia de rotatie planificata a unicul actionar al Grupului – KazMunayGas si urmareste consolidarea si dezvoltarea sinergiilor dintre activitatile si operatiunile celor doua companii.

Interimar, functia de director general al Rompetrol Rafinare va fi detinuta de Sorin Graure, care este de aproximativ 10 ani in cadrul companiei, ultima pozitie ocupata fiind cea de director tehnic si de investitii.

Arman Kairdenov s-a alaturat Grupului Rompetrol in 2008, in calitate de director general adjunct al Rompetrol Rafinare, iar in 2010 a fost promovat in functia de director general al acestei companii.

Anterior Rompetrol, acesta a lucrat in cadrul Companiei Nationale KazMunayGas, mai intai ca Senior Manager al Diviziei Petrochimie, apoi pe postul de Director Adjunct al Diviziei de Procesare Petrol. Arman Kairdenov si-a inceput cariera in 1993 in cadrul rafinariei din Atyrau, unde a lucrat timp de 13 ani.

In acest an, Grupul Rompetrol a finalizat programul de modernizare a rafinariei Petromidia - de crestere a capacitatii de procesare de la 3,5 la 5 milioane de tone de materie prima, trecerea la productia exclusiva de carburanti Euro 5 si alinierea productiei in acord cu cererea de produse petroliere din Romania dar si din regiunea Marii Negre. Valoarea totala a investitiilor aferente programului se ridica la peste 380 milioane dolari.

Compania Rompetrol Rafinare (RRC) a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 2,8 miliarde de dolari, in scadere cu 8% fata de nivelul de 3,1 miliarde de dolari consemnat in perioada similara a anului trecut, si a raportat pierderi de 115 milioane dolari, mai reduse cu 1,5%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri