Preluarea hipermarketurilor din Romania ale retailerului Real de catre firma franceza Auchan ar putea sa aiba nevoie de avizul Comisiei Europene (CE), avand in vedere ca tranzactia vizeaza magazine din mai multe tari, a declarat miercuri presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.
"Noi inca nu am fost notificati de niciuna din parti in legatura cu aceasta tranzactie. Avand in vedere ca e vorba de magazine din mai multe tari, probabil va fi nevoie de avizul Comisiei Europene", a afirmat Chiritoiu, citat de Mediafax.

Retailerul francez Auchan este favorit pentru preluarea de la grupul Metro a operatiunilor Real din Europa de Est, scrie presa internationala.

Potrivit unor surse din piata financiara, pretul de achizitie s-ar putea situa la circa 900 de milioane de euro.

Metro analizeaza de mai mult timp vanzarea operatiunilor Real, partea unui proces de schimbare a strategiei grupului.

Lantul francez de hipermarketuri Auchan, controlat de familia Mulliez, vizeaza achizitia a 95 de magazine Real in Romania, Polonia, Rusia si Ucraina.

Metro detine in Romania 32 de magazine Metro Cash & Carry si 24 de hipermarketuri Real.

Grupul Auchan este prezent pe piata romaneasca din anul 2006, iar pana 2015 are in plan sa ajunga la o retea de 15 unitati magazine.

Citeste si: Tranzactia Auchan - Real, pe ultima suta de metri?


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri