Fondul European de Investitii (FEI), institutie a Uniunii Europe specializata in finantarea IMM-urilor, a alocat prin intermediul programului JEREMIE 10 milioane de euro fondului de investitii Catalyst Romania, administrat de compania de private equity 3TS Capital Partners, scrie Mediafax.

Alaturi de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, a mai angajat investitii in fond si BT Asset Management (BTAM), companie membra a grupului financiar Banca Transilvania.

Fondul Catalyst reprezinta cel de-al doilea tip de instrument implementat de catre FEI prin initiativa JEREMIE in Romania, dupa ce anul trecut institutia a lansat instrumentul de garantare derulat prin intermediul BCR, Raiffeisen Bank si UniCredit Tiriac Bank si prin care mai mult de 1.000 de IMM-uri au primit credite in valoare de peste 100 milioane de euro.

JEREMIE este o initiativa de sprijinire a accesului la finantare al firmelor mici si mijlocii, prin instrumente financiare finantate din fondurile structurale alocate statelor membre. In Romania, programul este finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" 2007-2013.

"In Romania, exista numerosi antreprenori talentati si echipe de valoare, insa finantarea afacerilor este insuficient acoperita. La aceasta se adauga experienta limitata cu privire la extinderea globala si o oferta relativ restransa de management, care poate ingreuna dezvoltarea. Prin Catalyst urmarim sa contribuim la cresterea acelor companii care au un model solid de afaceri si care pot deveni fie campioni locali pe piata din Romania, fie jucatori globali care isi comercializeaza produsele si serviciile pe piata internationala", a declarat Mihai Sfintescu, team leader al Catalyst Romania.

Fondul Catalyst vizeaza companii din domeniul TMT (tehnologie, media, telecom). Pe langa acces la capital, Catalyst sprijina companiile finantate ca investitor activ, la nivel de strategie si planificare, extindere si acces la experti, prin intarirea echipei de management, precum si prin asistenta pentru finantari ulterioare. Durata de viata a fondului este de 10 ani, cu o perioada de investitii de 2-5 ani pentru companiile vizate.

3TS Capital partners este o firma de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
#bankingurban Cum faci banking fara a trece prea des pe la banca