"Pentru a spori potentialul de dezvoltare al Heidi Chocolat pe piata locala si internationala de retail a ciocolatei premium, Läderach a agreat cu detinatorii Kandia Dulce vanzarea Heidi. Astfel, Heidi Chocolat si Kandia Dulce vor deveni companii surori, in proprietatea companiei nou create - Kex Confectionery", se arata intr-un comunicat al companiei nou create, dat publicitatii de Mediafax.

Heidi Chocolat a fost infiintata in anul 1994 si apartine integral familiei elvetiene Läderach, detinatoare a Confiseur Läderach.

Heidi Chocolat are o capacitate de productie situata in Pantelimon, langa Bucuresti, cu peste 350 de angajati. Compania este focusata pe segmentul premium si comercializeaza produsele sub brandul Heidi. Produsele Heidi sunt in mare parte tablete de ciocolata, dar portofoliul producatorului cuprinde, de asemenea, praline, batoane de ciocolata si articole de sezon. Ciocolata Heidi este prezenta in peste 40 de tari din intreaga lume.
"Läderach este increzator ca noua structura va permite Heidi sa isi urmeze mai intens obiectivul sau strategic.

Vanzarea Heidi va permite in acelasi timp companiei Läderach sa se concentreze mai departe pe core business-ul sau, productia artizanala, dedicata clientilor specializati si distributiei proprii in magazinele de specialitate. Urmare a achizitionarii, Heidi si Kandia vor ramane separate din punct de vedere operational.

Citeste si:

Actualele echipe de management ale celor doua companii vor ramane neschimbate si vor raporta catre Kex", se mentioneaza in comunicat.

Kandia are o traditie de 120 de ani, iar in 2010 a revenit in portofoliul familiei austriece Meinl, dupa cativa ani in care a fost detinuta de gigantul Cadbury. Kandia Dulce a preluat la sfarsitul anului trecut compania Supreme Chocolat.