"Procesul international de licitatie pentru atribuirea proiectului de retehnologizare (...) a fost reluat in urma intalnirii de la sediul BERD din Londra din 4 decembrie, la care au participat administratorul judiciar, administratorul special, directorul general ai Hidroelectrica si reprezentantii BERD, principalul finantator al proiectului", se arata intr-un comunicat al Hidroelectrica.

Finantarea proiectului, asigurata printr-un credit sindicalizat acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (70 milioane Euro), ErsteBank si CaixaBank (20 milioane euro fiecare), a fost contractata in iulie 2011 si a fost suspendata dupa intrarea in insolventa a Hidroelectrica, in iunie, scrie Mediafax.

Hidrocentrala Stejaru, de pe raul Bistrita, a fost pusa in functiune intre 1960-1961 si are o putere instalata de 210 MW.

Citeste si:

In comunicat se arata ca anuntul privind organizarea noii licitatii va fi lansat in 10 decembrie, iar conducerea companiei va informa si peste 30 de potentiali contractori din tota lumea. Contractul va fi acordat dupa o etapa de precalificare, urmata de o licitatie int-o singura etapa.

Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din tara, opereaza 273 de hidrocentrale si statii de pompare care cumuleaza o putere instalata totala de 6.482 MW. Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.