Omul de televiziune Niels Schnecker, realizator de programe la postul Antena 3, va conduce Consiliul de Administratie al companiei CFR SA din postura de presedinte, informatia fiind confirmata de catre ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, scrie Mediafax.

Intrebat daca numirea lui Schnecker face parte din procesul de selectie a managerilor privati la companii de stat, Silaghi a raspuns afirmativ.

CFR SA a anuntat, ulterior, ca Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a ales un nou Consiliu de Administratie, structura care va fi condusa de Niels Schnecker.

Printre noii administratori, cu un mandat de patru ani, se mai numara Isar Lucian (fost ministru al Mediului de Afacaeri), Enache Jiru (secretar de stat la Finante), Cristian Ghibu (directorul general al CFR SA) si Danut Sandu.

"In prima sedinta desfasurata astazi la sediul institutiei, Consiliul de Administratie l-a numit pe domnul Cristian Ghibu director general al companiei", se mentioneaza in comunicat.

Potrivit declaratiei de avere, Ghibu ocupa functia de director general al CFR SA din luna mai a acestui an.

Niels Schnecker este managing senior partner la firma de consultanta Schnecker van Wyk&Pearson. El are pregatire in management financiar.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat la finele lunii noiembrie ca a acordat un imprumut de 175 milioane euro companiei CFR SA, finantare care va ajuta administratorului infrastructurii feroviare sa-si restructureze bilantul, permitand plata datoriilor curente.

CFR SA este controlata integral de stat, prin Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor a mandatat in iulie asocierea PwC-D&B David si Baias-George Butunoiu sa recruteze managementul superior, respectiv directorii generali si membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea institutiei cu o cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Cine este Niels Schnecker

Schnecker este om de afaceri, analist economic, colonel in retragere al US Air Force, fost pilot de vanatoare pe celebrele F16, om de televiziune, posesor de centura neagra in Kung Fu, poliglot (vorbeste noua limbi straine), are patru cetatenii (romana, germana, americana si israeliana), se simte acasa in SUA, ar trai in Bora Bora.

Intr-un interviu acordat stirifeldefel.ro, omul de afaceri mai spune ca uraste mentalitatea romaneasca bazata pe proverbiala expresie „lasa, ma, ca merge si-asa”, crede ca Romania ar putea fi condusa cu succes de o personalitate ca Vaclav Havel iar paradoxul lui preferat legat de tara in care s-a nascut este situatia din agricultura.

Schnecker s-a nascut in Romania, a trait in America, Israel, Marea Britanie, Africa de Sud, Franta, Argentina si Filipine si a calatorit in 124 de tari.

Sursa foto: niels.schnecker.ro/


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cine este cipriotul care va conduce CFR
Setari Cookie-uri