Retailerul de bricolaj Dedeman a inregistrat venituri si un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, amortizari si depreciere) in crestere puternica de-a lungul ultimilor cinci ani. Astfel, in intervalul mentionat compania a inregistrat o rata anuala compusa de crestere (CAGR) a veniturilor de 34%, si de 49% in cazul EBITDA.

Compania din Bacau are cele mai mari sanse sa isi consolideze pozitia prin intermediul unor achizitii, fara a fi insa afectata de cresterea competitiei ce va duce la un „razboi al preturilor” in piata de bricolaj, mai spun analistii Capital Partners.

„Este de asteptat sa vedem o crestere a tranzactiilor de M&A in aceasta piata sau a unor extinderi internationale. In Romania, dupa 2008, a avut loc un proces de consolidare si polarizare, companiile indatorate pierzand teren in favoare jucatorilor cu situatii financiare solide. Avand in vedere ca primii sapte jucatori controleaza 85% din piata si estimarile de crestere ale sectorului sunt fragile (4% CAGR in urmatorii 5 ani), optiunile pentru dezvoltare devin mai putine”, se mentioneaza in raportul companiei de consultanta.

Citeste si:

In aceste conditii, este de asteptat ca Dedeman sa se apropie de momentul in care va atinge punctul maxim de evaluare.
Dedeman este cea mai mare companie din piata romaneasca de bricolaj, cu afaceri de 475 mil. euro si profit de 48,5 mil. euro in 2011. Compania este unul dintre cei 10 „campioni ai economiei” pe care wall-street.ro i-a identificat ca fiind candidati excelenti pentru o listare pe Bursa.

Sursa tabel: Capital Partners