Policolor, unul dintre cei mai importanti producatori de vopsele din Romania sustine ca piata de profil a consemnat o scadere de 10% in primele 10 luni ale acestui an, la circa 160 de milioane de euro.
In primele 10 luni din 2012, piata de lacuri si vopsele a consemnat un declin de aproximativ 10% fata de anul anterior, iar tendinta s-a pastrat pe tot parcursul anului, conform analizelor Policolor.

„Cele mai importante materii prime necesare proceselor de fabricatie din industria specifica sunt achizitionate de pe pietele externe, iar oscilatia preturilor acestora a fost impredictibila, fiind direct legata de pretul petrolului. Impreuna cu aprecierea cursului monedei europene, influentele s-au regasit imediat in costurile de productie”, a declarat Marius Vacaroiu (foto), CEO al grupului Policolor – Orgachim.

Afaceri in crestere cu 16%


Producatorul de lacuri si vopsele Policolor a inregistrat in primele 10 luni ale acestui an o crestere de 16% a afacerilor fata de anul precedent.

„Am pus in acest an accentul pe consolidarea echipei si a portofoliului de produse. Strategia a functionat asa ca vom continua in aceasta directie. Acesta este si motivul pentru care la nivelul volumelor comercializate de Policolor, cresterea de pana acum a fost de 13%”, a explicat Marius Vacaroiu.

Potrivit datelor Ministerului de Finante, compania Policolor a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 124,2 milioane de lei (29,3 milioane de euro).

Retelele de distributie au inregistrat pentru produsele Policolor evolutii diferite ale perfomantelor comerciale, in functie de modelul de business. Daca retelele de bricolaj au crescut constant, retailul traditional a avut scaderi usoare iar vanzarile directe, catre sectorul de constructii, au avut cel mai mult de suferit.

„In acest context ne vom concentra mai mult pe investitii si intarirea vanzarilor directe. Redesenarea acestui canal de distributie poate fi esentiala in strategia generala de desfacere a produselor”, a adaugat Marius Vacaroiu.

O usoara revenire a pietei din 2013


Reprezentantul Policolor apreciaza ca prima parte a anului viitor va fi decisiva pentru evolutia pietei din 2013.

„Consider ca in 2013 primele 6 luni vor fi cele hotaratoare pentru acest domeniu. Estimarile noastre previzioneaza un an mai bun, dar ele depind de evolutia pietei in primul semestru”, a mai precizat Vacaroiu.

Policolor are peste 20 de distribuitori in Romania si produsele sale sunt prezente in peste 1800 de magazine de retail traditional si in marile retele de bricolaj din Romania. Compania dispune in prezent de o retea de 7 magazine proprii in Bucuresti, Constanta, Iasi si Timisoara.

Grupul Policolor – Orgachim opereaza doua mari unitati de productie: Policolor Romania si Orgachim Bulgaria si este liderul regional in domeniul tehnologiei vopselelor si lacurilor in zona Sud-Est Europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri